هر کامپیوتری برای ارتباط با شبکه (کامپیوترها و دستگاههای موجود در شبکه) از یک NIC: Network Interface Card که در تعریف عامیانه با عنوان کارت شبکه شناخته میشود، استفاده میکند. در واقع کارت شبکه بعنوان یک پل بین کامپیوترها عمل میکند. ارتباط شما با اینترنت از طریق کارت شبکه برقرار میشود. این کارت میتواند چندین کامپیوتر را بهم بپیوندد و ارتباطات سیمی و بیسیم بین آنها در شبکه، و در دنیای اینترنت را برقرار کند. این سختافزار شبکه همچنین میتواند دیتایی که به بقیه اجزا موجود در شبکه ارسال میشود را، کنترل کند. بنابراین میتوان گفت نقش بسیار مهمی را به دوش میکشد.
کارت شبکه
از روزهای اولیه بوجود آمدن کامپیوتر هر کامپیوتری بعنوان یک سیستم تنها (stand-alone) کار میکرد. برای ارتباط بین کامپیوترهای شخصی اولیه راه سادهای وجود نداشت، حتما باید از یک ذخیرهساز مثل فلاپی دیسکها برای انتقال اطلاعات بین دو یا چند کامپیوتر استفاده میشد؛ این در حالیست که، در کامپیوترهای مدرن امروزی، ارتباط با شبکه ضروری میباشد. بعنوان مثال برای استفاده از اینترنت، باز کردن ایمیل و حتی به اشتراکگذاری اطلاعات بین کامپیوترها و دیوایسهای موجود در شبکه این ارتباط لازم و ضروری به نظر میرسد.
هر کامپیوتری برای اینکه بتواند عضوی از یک شبکه شود باید از یک NIC استفاده کند. یک کارت شبکه یکی از اجزای سختافزاری شبکه به شمار میرود که میتواند برای ارتباطات سیمی بکار گرفته شود (بعنوان مثال کارت شبکههای اترنت) و یا برای ارتباطات بیسیم (مثل کارت شبکههای بیسیم). در حقیقت وظیفه کارت شبکه اینست که دادهها را به گونهای ترجمه کند که از طریق کابل شبکه یا سیگنالهای بیسیم قابل انتقال باشند. زمانیکه نوبت به انتخاب کارت شبکه میرسد باید این موضوع را درنظر داشته باشید که این کارت با تمامی اجزای موجود در شبکه سازگاری داشته باشد. مثلا اگر کارت شبکه شما نسبتا قدیمی باشد میتوانید پایین بودن سرعت اینترنت را به آن نسبت دهید و با جایگزینی یک کارت شبکه جدیدتر از سرعت اینترنت بالاتری بهرهمند شوید. بهتر است کارت شبکههایی که برای استفاده در یک شبکه درنظر گرفته میشوند مشخصات و ساختاری مشابه داشته باشند.
کارت شبکه با عنوانهایی از جمله کنترلر رابط شبکه، آداپتور شبکه (Network Adapter)، و یا آداپتور (Lan) نیز شناخته میشود. در حالت کلی دو نوع اصلی از کارت شبکه وجود دارد: کابلی و بیسیم.
- کارت شبکه کابلی(اترنت):
در این مدل نیاز هست که یک کابل شبکه به اترنت کارت وصل کنید. سمت دیگر کابل برای اتصال به شبکه میتواند به سوئیچ شبکه متصل شود؛ و یا به مودم یا روتر شما تا بتوانید به اینترنت متصل شوید و انتقال دیتا انجام دهید. ارتباطات کابلی از یک رابط استاندارد شناخته شده با عنوان RJ45 connector استفاده میکنند که شناخته شدهترین تکنولوژی LAN اترنت میباشد. (RJ مخفف Registered Jack میباشد.)
یکی از پر استفادهترین ارتباطات شبکه برای کامپیوترهای شخصی ارتباطات اترنت میباشد. در واقع اترنت یک استاندارد برای تکنولوژیهای شبکه کامپیوتر میباشد که هم سختافزار و هم پروتکلهای ارتباطی را توصیف میکند. اترنت در سال 1980 معرفی شد و به سرعت جایگزین تکنولوژیهای قدیمی شبکههای سیمی موجود شد.
از زمانیکه اترنت بصورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت، بیشتر کامپیوترهای مدرن یک کارت شبکه اترنت بروی پورت PCI مادربورد خود دارند و احتیاج به یک کارت شبکه جدا وجود ندارد مگر اینکه انواع دیگری از شبکه قرار باشد مورد استفاده قرار بگیرد. کارت شبکههای مدرن قابلیتهای بیشتری را برای یک کامپیوتر فراهم میکنند.
- کارت شبکه بیسیم(وایرلس):
کارت شبکههای بیسیم از آنتن استفاده میکنند تا بتوانند سیگنالهای وایرلس را از طریق امواج فرکانس رادیویی دریافت کنند. برای اتصال به اینترنت از طریق کارتهای شبکه بیسیم بعد از جایگذاری کارت شبکه نیاز به تنظیمات جداگانهای بروی کامپیوتر شما وجود دارد. کارت شبکههای بیسیم نیز به دو نوع تقسیم میشوند:
• کارت شبکه بیسیم USB: این کارت شبکهها از طریق پورت USB ارتباط شما را با شبکه برقرار میکنند.
• کارت شبکه بیسیم PCI: این مدل کارت شبکه در یکی از اسلاتهای خالی پشت کامپیوتر شما قرار میگیرد. بعضی از این مدلها دارای آنتن خارجی و برخی بدون آنتن میباشند.
کارت شبکههای Plug-and-Play:
همانطور که از نام این کارت شبکهها برداشت میشود با اتصال کارت شبکه به پورت PCI کامپیوتر بدون نیاز به نرمافزار خاصی پروسهی شناسایی و نصب کارت شبکه بصورت اتوماتیک آغاز میشود. البته امکان تنظیمات دستی برای کارت شبکه با توجه به دستور راهنمای شرکت سازنده نیز وجود دارد. (لازم به ذکر است که در این مدل کارت شبکهها تنظیمات خودکار در بهینهترین حالت ممکن هستند و نیازی به تغییر تنظیمات بصورت دستی وجود ندارد.)
کارت شبکههای قابل تنظیم با نرمافزار:
بعضی از این کارت شبکهها نیاز به تنظیمات دستی دارند که توسط نرمافزار و راهنمایی که توسط شرکت سازنده کارت شبکه ارائه شده است تنظیم و راهاندازی میشوند.
منبع: www.laniran.com
درباره این سایت